Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ψάρια ψητά και πατάτες στη χόβολη!!!

Υλικά: ψάρια της αρεσκείας μας για ψητά
ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
πατάτες κανονικές στο μέγεθος
βούτυρο
λεμόνι
χόρτα για βραστά
ρίγανη

Τρόπος: Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια, τα σπάραχνα και τη κοιλιά.
Τα πλένουμε καλά,   τα αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη . Βάζουμε μέσα στο κεφάλι και στη κοιλιά, από μία σκελίδα ολόκληρη σκόρδο, και τα τοποθετούμε σε
διπλή σχάρα που κλείνει.
Τα ψήνουμε σε φωτιά που έχουμε ανάψει   σε ψησταριά ή μπάρμπεκιου, ή στο τζάκι.

Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα καλά. Τις τρυπάμε με πηρούνι ή ένα ξυλάκι και τις  τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε στη χόβολη να σκεπαστούν ολόκληρες από τη καυτή στάχτη και τις αφήνουμε να ψηθούν κι αυτές.

Ιδανικό είναι αν έχουμε πάρει και χόρτα της αρεσκείας μας να τα βράσουμε για συνοδευτικό.
Στύβουμε λεμόνια και προσθέτοντας λάδι φτιάχνουμε ένα ωραίο λαδολέμονο για τα ψάρια μας.

Όταν οι πατάτες μας τρυπιούνται άνετα που σημαίνει ότι έχουν ψηθεί, χαράζουμε λίγο τη φλούδα στο μέσον και την κόβουμε έτσι όπως είναι καυτή, αλλά όχι μέχρι κάτω.

Βάζουμε επάνω βούτυρο, που λιώνει με τη θερμοκρασία και μετατρέπει μια όμορφη πατάτα σε νόστιμο μεζέ.

Είναι ένα υπέροχο γεύμα, ελαφρύ για όσους αγαπούν το ψητό ψάρι, δίπλα σε μια ωραία φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου