Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Χταπόδι με βότκα πιλάφι!!!

Υλικά: 1 χταπόδι 1 - 1,5 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης
δενδρολίβανο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
πάπρικα
3/4 του κρασιού βότκα


Για το ρύζι: 3 φλυτζάνια ρύζι
6 φλυτζάνια νερό
αλάτι
βούτυρο


Τρόπος: Καθαρίζουμε το κεφάλι του χταποδιού και αφαιρούμε το στόμα. Ακόμα καλύτερα αν σας το καθαρίσουν. Το πλένουμε καλά, και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει σε χαμηλή φωτιά, χωρίς νερό και αλάτι.
Θα βγάλει τα δικά του υγρά και θα βράσει με αυτά. Αν χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε αργότερα λίγο νερό.
Αφού βράσει το κόβουμε σε κομμάτια, και το αφήνουμε στην άκρη. Ότι ζουμί έχει μείνει το κρατάμε κι αυτό.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, και ψιλοκόβουμε μέσα το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί, ρίχνουμε και το χταπόδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη δάφνη, τη ντομάτα, λίγο δενδρολίβανο, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και λίγη πάπρικα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ζουμί του χταποδιού. Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτοντας αλάτι αν χρειάζεται, αλλά με προσοχή . Ρίχνουμε και νερό που και που.

Είναι έτοιμο όταν μείνει με το ζουμί του και έχουν βράσει τα υλικά μας.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το ρύζι και προσθέτουμε αλάτι.

Μόλις πιει το νερό και σχηματίσει λακουβίτσες στην επιφάνεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το καίμε με λίγο βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου