Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Κέικ μπανάνας!!

Υλικά: 75 γρ. βούτυρο
75 γρ ζάχαρη
2 αβγά

200 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
χυμός ενός λεμονιού
3 μπανάνες
100 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα κομμένα
ζάχαρη άχνη


Τρόπος: Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα να δουλευτεί καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και το γάλα και χτυπάμε στο δυνατό. Χτυπάμε αρκετά να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατά μήκος. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. 
Σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα, αδειάζουμε το μισό μείγμα και το στρώνουμε.  Από πάνω τοποθετούμε τις μπανάνες και ραντίζουμε με τα μισά αμύγδαλα.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας από πάνω και το άλλο μισό μείγμα και ραντίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μια ώρα.
Όταν ψηθεί ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου