Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μήλα παπουτσάκια!!!

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
8 μικρά ώριμα μήλα
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
50 γρ ζάχαρη
50 γρ αμύγδαλα
50 γρ σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
2 ασπράδια
ζάχαρη άχνη

Τρόπος: Πλένουμε τα μήλα καλά. Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε με προσοχή σφαιρικά, γύρω από το κοτσάνι, και με προσοχή αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πίσω του μήλου σχηματίζοντας μια τρύπα μεγάλη στο κέντρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το φλούδι, προσπαθώντας να μείνει το μήλο ολόκληρο και τρύπιο.


Αφού τελειώσουμε με τα μήλα μας τα αραδιάζουμε σε μια πιατελίτσα, και   τα ραντίζουμε με τις τρεις κουταλιές το χυμό λεμονιού, να πάει παντού και έπειτα τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Σε ένα μπρίκι με νερό έχουμε ρίξει τα αμύγδαλα αν έχουν τη φλούδα τους να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε  από τη φωτιά, σουρώνουμε, και με τα δάχτυλα τα τρίβουμε ελαφρά και αφαιρούμε τη φλούδα. Αυτό δεν χρειάζεται, αν έχετε πάρει αμύγδαλα χωρίς φλούδα.

Πλένουμε τις σταφίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα κομμένα κομματάκια μικρά, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα μήλα.

Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, και κόβουμε ένα τετράγωνο, υπολογίζοντας το μέγεθος να επαρκεί για να καλύψει όλο το μήλο.
Τοποθετούμε το μήλο στο κέντρο του τετραγώνου, και αλείφουμε όλες τις πλευρές του τετραγώνου με ασπράδι αβγού. Σηκώνουμε τη μια γωνία καθώς και την απέναντι της,  και το ίδιο κάνουμε και στις άλλες δύο. Τις κολλάμε μεταξύ τους έτσι ώστε να αγκαλιάσουν το μήλο. Ενώνουμε όλες τις άκρες και τοποθετούμε το τυλιγμένο μήλο μας σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Αν θέλουμε μπήγουμε στη κορυφή μια σταφίδα ή ένα αμύγδαλο. Μόλις τυλίξουμε όλα τα μήλα μας, τα αλείφουμε με ασπράδι αβγού.

Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 3/4 της ώρας.

Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου