Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Ψωμί γεμιστό!!!

Ένα διαφορετικό πολύ νόστιμο ψωμί θα έλεγα. Μόλις τελείωσε η παρασκευή του κάναμε πραγματικά το ταξίδι των μαγειρικών διαδρομών. Δεν έμεινε ψίχουλο. Τελικά οι δοκιμές είναι μια φανταστική εμπειρία.

Υλικά: 1 καρβέλι ψωμί του κιλού
1 κονσέρβα ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κολοκυθάκια σε φέτες
Λίγα μανιτάρια σε φέτες
φύλλα βασιλικού
1/2 κούπα παρμεζάνα
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
4 φέτες κασέρι
1 κούπα σάλτσα λιαστής ντομάτας
λίγο λάδι
θυμάρι


Τρόπος: Αφαιρούμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος του ψωμιού. Βγάζουμε τη ψίχα, και αλείφουμε το εσωτερικό, και το καπάκι,  με τη σάλτσα της λιαστής ντομάτας.

Ψήνω τα λαχανικά με λίγο λάδι στη τηγάνι ή στο φούρνο να μαλακώσουν.

Βάζουμε τα υλικά μας ανά στρώσεις στο  ψωμί μας.


Πρώτα τις μελιτζάνες, μετά λίγη παρμεζάνα, έπειτα τα κολοκύθια, πάλι παρμεζάνα, βασιλικό, μανιτάρια, θυμάρι, παρμεζάνα, ζαμπόν, πάλι λαχανικά και τέλος το κασέρι, χωρίς να αφήνω κενά.




Τοποθετούμε το καπάκι, το πιέζουμε καλά, και τυλίγουμε με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Βγάζουμε το ψωμί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για 30΄περίπου, να γίνει τραγανό και να λιώσει το τυρί.

Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου