Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Τσουρεκάκια κανέλας!!!

Ή Νορβηγικά τσουρεκάκια όπως τα λένε στις μαγειρικές δημιουργίες!!
Η προσπάθεια που λέγαμε συνεχίστηκε και είχε ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα!!
Και μια και οι προσπάθειες είναι το χόμπυ μας, σας το δίνουμε παρακάτω:

Υλικά: 125 γρ βούτυρο
600 ml γάλα
50 γρ μαγιά
125 γρ ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
 βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη
κανέλα


Τρόπος: Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο, χωρίς να βράσει και να έχει τελικά τη θερμοκρασία του δέρματος.


Λιώνουμε μέσα τη μαγιά.

Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι σταδιακά. Τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη να μη γίνει πολύ σφιχτή, και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.


Ανοίγουμε φύλλο 1/2 εκατοστού και αλείφουμε πρώτα με βούτυρο, έπειτα με κανέλα και ζάχαρη.


Τυλίγουμε από τη μια μεριά του φύλλου, σαν σαλιγγάρι μέχρι την άλλη μεριά.

Κόβουμε φέτες 2-3 εκατοστών.

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα τοποθετούμε και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, πιέζοντας λίγο προς τα κάτω.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 12΄-15΄, να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου