Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας!!!

Μία αγαπημένη φίλη, έφτιαξε μία υπέροχη συνταγή του Β.Δρίσκα από τις ''Γεύσεις φύσης'', και μας έστειλε τις φωτό της πραγματικά επιτυχημένης προσπάθειας της.
Παραθέτω τη συνταγή και τις φωτό εδώ στην κατσαρόλα, γιατί πραγματικά αξίζει!


Υλικά:200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη

     

Τρόπος:
Χτυπάμε τη καστανή ζάχαρη με τα αβγά για 1΄-2΄.Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, και την κουβερτούρα, που την έχουμε ήδη λιώσει, και χτυπάμε για 2΄στη μεσαία ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, και χτυπάμε για άλλα 2΄.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    
Πλάθουμε στρογγυλές μπάλες, και τις περνάμε από την κρυσταλλιζέ ζάχαρη να πάει παντού.
Στη συνέχεια τις περνάμε από τη ζάχαρη άχνη.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί, και τοποθετούμε τις ζαχαρωμένες μπάλες.


Όταν τελειώσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα), στους 180 βαθμούς για 15΄.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου