Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Κόκκορας κρασάτος με μακαρόνια!!!

Υλικά: 1 κόκκορας κομμένος σε κομμάτια
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι
κανέλλα
δενδρολίβανο
χυμός ντομάτας


Τρόπος: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και βράζουμε τον κόκκορα να μαλακώσει ελαφρά.
Μόλις έχει μισοβράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Κρατάμε 2 ποτήρια από το ζωμό, και τον υπόλοιπο τον φυλάμε για να φτιάξουμε κάποια άλλη στιγμή μια ωραία σούπα.
Βάζουμε στη κατσαρόλα λάδι να κάψει, και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκκορα να ροδίσουν από τις δύο πλευρές και το δενδρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει λίγο, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγη κανέλα.
Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε έως ότου ο κόκκορας να έχει μαλακώσει και η σάλτσα μας να έχει δέσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο.


Καλή σας όρεξη!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου