Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πιλάφι Μιλανέζα!!!

Υλικά: 1 κοτόπουλο
1 πακέτο ρύζι για πιλάφι
8 κουταλιές κοφτές βούτυρο
9 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ και ένα νερό
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
τυρί μανουρομυζήθρα επιτραπέζια τριμμένη

Τρόπος: Καψαλίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Μόλις βράσει το βγάζουμε και αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκκαλα. Κρατάμε όλο το ψαχνό σε ένα σκεύος και το ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε ελάχιστο πιπέρι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, και μόλις βράσει σουρώνουμε αν υπάρχει επιπλέον νερό.
Ρίχνουμε στο ρύζι το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο κρατώντας μόνο λίγο στην άκρη, και ανακατεύουμε ελαφρά.


Σε ένα βαθουλό σκεύος ρίχνουμε το γάλα και το νερό, το βούτυρο και το αλεύρι και στη συνέχεια το αβγό, και το βάζουμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα μπεσαμέλ, ομοιογενής και λεία. Μόλις η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Αδειάζουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ μέσα στο μείγμα ρυζιού-κοτόπουλου, και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, με τη τρύπα στο κέντρο που αφαιρείται, και ρίχνουμε το πιλάφι μας κουταλιά - κουταλιά, στρώνοντας καλά να πάει παντού.
Μόλις έχει στρωθεί καλά, κάνουμε λεία και την επιφάνεια πατώντας καλά με το κοίλο μέρος του κουταλιού.

 
 

 
Σκεπάζουμε με στρογγυλή πιατέλα και αναποδογυρίζουμε.
Αφαιρούμε το κεντρικό τμήμα και ξεφορμάρουμε.
Βάζουμε στο κέντρο το ψαχνό που κρατήσαμε και ρίχνουμε από πάνω και λίγη μπεσαμέλ.
Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ όλο το φορμαρισμένο μας ρύζι.
Και ρίχνουμε από πάνω, την τριμμένη μανουρομυζήθρα.
Γαρνίρουμε με ένα φυλλαράκι μαιντανού, και σερβίρουμε.



Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου