Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Τουμάτσι!! [Λαζάνια με σάλτσα, Ληξουριώτικη συνταγή]









 


Υλικά: 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμός ντομάτας
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό, και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μία μαλακή μπάλα.
Τη χωρίζουμε σε κομμάτια όσα η χούφτα, και ανοίγουμε με πλάστη, σε λεπτό φύλλο, αλευρώνοντας ελαφρά την επιφάνεια.
Τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος, και κόβουμε σε φετάκια με ένα μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με λίγο αλεύρι, και ανοίγουμε τα φετάκια, τοποθετώντας τις λωρίδες τη μία δίπλα στην άλλη. Ξαναραντίζουμε με αλεύρι, και συνεχίζουμε έως ότου ανοίξουμε όλα τα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Στό τέλος έχουμε φτιάξει τα δικά μας φρέσκα λαζάνια, και προχωράμε στην ετοιμασία του φαγητού μας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με αλάτι. Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε λίγα -λίγα τα αλευρωμένα ζυμαρικά μας. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λάδι, και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας.
Προσθέτουμε χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα μας.
Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα τα ζυμαρικά μας.
Λίγο πρίν τελειώσει το βράσιμο τους, προσθέτουμε τη σάλτσα μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να βράσουν εντελώς τα ζυμαρικά μας και η σάλτσα να είναι χυλωμένη.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου