Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Σουφλέ με σπανάκι!!!



 
Υλικά : 1 κιλό σπανάκι
1/2 φλιτζάνι γάλα
κρεμμύδι ψιλοκομμένο λίγο
λίγο λάδι
μπόλικο τριμμένο κασέρι
4 αβγά





Τρόπος : Βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε, το λιώνουμε και το σοτάρουμε με λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λάδι.
Ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, το κασέρι και το σοταρισμένο σπανάκι.
Αδειάζουμε σε σκεύος φούρνου, και ψήνουμε για 3/4 της ώρας.
Σερβίρεται ζεστό.

Καλή σας όρεξη!!!


Πατάτες με κρέμα!!!

Υλικά : 1 κιλό πατάτες  για φούρνο

Ντρέσινγκ Υλικά:
250 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλάκια horseradish sauce
20 γρ. τσάιβς ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τρόπος : Σε κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και ελαφρά αλατισμένο νερό.
Βράζουμε για μερικά λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τη horseradish sauce, τα τσάιβς και το κρεμμύδι ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε μπολ τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το ντρέσινγκ της κρέμας.
Ανακατεύουμε ελαφρά για να μη σπάσουν οι πατάτες, και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!!

Κρεατόπιτα με κυδώνια!!

Υλικά : 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές νερό
200 γρ. βούτυρο
1 κρόκος αβγού με 3-4 κουταλάκια νερό

Υλικά για τη Γέμιση : 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε κύβους [ελιά ή σπάλα]
2 κουταλιές βούτυρο
1 κιλό κυδώνια σε μπαστουνάκια
1 κιλό πράσα σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό

Τρόπος : Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το κρόκο και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ζύμη μαλακή αλλά σταθερή.
Πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. 
Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και το βούτυρο με 2 φλιτζάνια νερό για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30΄, να εξατμιστούν τα υγρά.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε βουτυρωμένο ταψάκι, να καλύψει τη βάση και το πλαινό.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση με το κρέας, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο, πιέζοντας τις άκρες, να κολλήσουν καλά. 
Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 35΄-40΄. 


Καλή σας όρεξη!!!

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Πίτα με λαζάνια!!

Υλικά: 1/2 κιλό λαζάνια
300 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμάς
1 φύλλο δάφνης
μαιντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι ρίγανη
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες 
150 γρ. γάλα
1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλο σε σκόνη
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 αβγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος : Βράζουμε τα λαζάνια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό, ως συνήθως.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε 100 γρ. από το βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον κιμά, την δάφνη, τον μαιντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες, την ρίγανη, το γάλα και το κανελογαρίφαλο. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30΄-35΄.
Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα λαζάνια, άλλα 100 γρ. βούτυρο, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον κιμά, κι ανακατεύουμε ξανά, πολύ καλά.
Στρώνουμε σε ταψί, τα μισά από τα φύλλα κρούστας, αλείφοντας ένα-ένα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα λαζάνια-κιμά, τα απλώνουμε καλά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα και αυτά.
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 30΄-40΄, να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.


Καλή σας όρεξη!!!