Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κορμός με ψάρι!!!

Καλό Φθινόπωρο !!!!

Υλικά : 350 γρ. πέρκα, κοκκινόψαρο, μπακαλιάρος ή άλλο
αλάτι, πιπέρι
χυμός 1/2 λεμονιού
150 γρ. ποικιλία θαλασσινών [υπάρχει σε πακέτο]
100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές άνιθος ψιλοκομμένος
1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
1 κουταλιά κορν-φλάουρ
1 αβγό
1 κουταλιά σουσάμι

Τρόπος : Βάζουμε το φιλέτο σε λαδωμένο ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, και ψήνουμε στο γκριλ για 10΄, γυρίζοντας το μια φορά.
Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε με τα θαλασσινά και  σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3΄. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4΄-5΄, να μαλακώσει ελαφρά και το σουρώνουμε.
Σε μπολ αδειάζουμε το μείγμα με τα ψαρικά, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την κρέμα και τον άνιθο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο 30χ32 εκ.
Πασπαλίζουμε το κέντρο της με κορν-φλάουρ και βάζουμε κατά μήκος τη γέμιση, αφήνοντας 10 εκατ. περιθώριο από τη κάθε πλευρά.
 Με μαχαίρι κόβουμε τα περιθώρια σε λωρίδες, κι αρχίζουμε να σκεπάζουμε τη γέμιση σταυρωτά. 
Αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35΄-40΄να φουσκώσει και να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!

Βυζαντινή σαλάτα!!

Ώρα να ξεκαλοκαιριάσουμε κάποιοι, και να ανασκουμπωθούμε!!!
Καλό Φθινόπωρο σε όλους!!

Υλικά : 2 κιλά λάχανο ψιλοκομμένο
1 κιλό καρότα σε μικρά κομμάτια
1 κιλό σελινόριζα τριμμένη
250 γρ. πιπεριές σε φέτες
250 γρ. μαραθόριζα ή μάραθο ψιλοκομμένο
4-6 κουταλάκια αλάτι
250 γρ. ξίδι λευκό
1 κουταλιά γλυκάνισο
1 κουταλιά κόλιανδρο
1-2 κουταλιές μπούκοβο
λίγο λάδι
λίγο ούζο

Τρόπος : Ρίχνουμε όλα τα χορταρικά μέσα σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το αλάτι, το γλυκάνισο, το μπούκοβο, και τον κόλιανδρο.  Τα ανακατεύουμε και τα τρίβουμε συγχρόνως μέχρι να αφήσουν όλα τα υγρά τους.
Βάζουμε τα χορταρικά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με το ζουμί τους, στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξίδι.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 1 εβδομάδα το λιγότερο.
Σερβίρουμε τη σαλάτα στραγγισμένη, αφού τη βρέξουμε με λίγο λάδι και με λίγο ούζο.

Καλή σας όρεξη!!!