Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Φέτα μαρινάτη σε ταρτάκια!!

Υλικά: 300 γρ ντομάτες
200 γρ φέτα σκληρή σε κύβους
1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι θυμάρι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά λάδι
2 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ βούτυρο σε κύβους
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά παπαρουνόσποροι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
φύλλα θυμαριού για γαρνιτούρα

Τρόπος : Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια.
Χαράζουμε σταυρωτά τη βάση κάθε ντομάτας και τις βουτάμε σε καυτό νερό για μισό λεπτό.
Τις ξεβγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους σπόρους.
Κόβουμε τη σάρκα σε κύβους. Βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με τη φέτα και τις ελιές, το θυμάρι, το σκόρδο και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε να γίνουν τρίμματα.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τους παπαρουνόσπορους. Κάνουμε μια γούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το αβγό. Ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε το μείγμα σε μπάλα.
Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 10΄. Το βάζουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Το χωρίζουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Πιέζουμε το καθένα σε κάθε ατομικό φορμάκι και ψήνουμε ώσπου να ροδίσουν. Το γεμίζουμε με το μείγμα της ντομάτας, γαρνίρουμε με φύλλα θυμαριού και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου