Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Πίτα του βοσκού!!

Υλικά: 200 γρ βούτυρο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
250 γρ μανιτάρια σε φέτες
1 μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους
1 κουταλιά μαιντανός ψιλοκομμένος
600 γρ κιμάς
500 γρ νεφρά αρνίσια ψιλοκομμένα
150 γρ λευκό ξηρό κρασί
100 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
4 πατάτες κανονικού μεγέθους καθαρισμένες ολόκληρες
2 κουταλιές βούτυρο
γάλα
2 κουταλιές κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο 

Τρόπος: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα, και τον μαιντανό για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τον κιμά και τα νεφράκια και τηγανίζουμε για 8΄-10΄να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί, τις ντοματούλες, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15΄-20΄να εξατμιστούν τα υγρά.
Στο μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες και μόλις βράζουμε τις πολτοποιούμε στο μουλινέξ. 
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να απορροφήσουν το βούτυρο. Προσθέτουμε γάλα σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ένας λείος κανονικός πουρές.
Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά και των λαχανικών σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε  επάνω τον πουρέ. Τον στρώνουμε με σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25΄-30΄να ροδίσει η επιφάνεια. 
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου