Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Κοτοκροκέτες με λεμόνι!!

Υλικά: 2 στήθια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλα σε κομμάτια
2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σόγια σος
100 γρ. τρίμμα από ψωμί ψίχα ή γαλέτα
2 κουταλιές κόλιανδρος ψιλοκομμένος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 ml  γάλα καρύδας
1 αβγό
4 κουταλιές λάδι
4 κουταλάκια γλυκιά σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές λευκό κρασί

Τρόπος: Σε μπλέντερ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πιπερίτσες, το σκόρδο, το ξύσμα, και τη σόγια και χτυπάμε να γίνει το μείγμα σαν πάστα.
Προσθέτουμε το τρίμμα του ψωμιού, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι, το γάλα, και αβγό και χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Μοιράζουμε το μείγμα σε 20 όμοια μέρη και πλάθουμε σε κροκέτες.
Τα βάζουμε σε πιατέλα σκεπασμένα με μεμβράνη και τα φυλάμε για 30΄στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές από το λάδι και τηγανίζουμε λίγες-λίγες για 5΄, και γυρίζουμε λίγες φορές, προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι αν χρειάζεται.
Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο και άλλα 5΄, ώσπου να γίνουν τραγανές.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα τσίλι και το κρασί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα, συνοδεύοντας με ψημένες πιτούλες και πράσινη σαλάτα.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου