Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Γεμιστό ρολό με σοκολάτα!!

Υλικά: 3 αβγά
100 γρ. ζάχαρη ψιλή
55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
55 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα λιωμένη
2  κουτ. λικέρ 
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
125 γρ. μαρς μάλοους
150 γρ. τυρί κρέμα
κακάο για τη διακόσμηση

Τρόπος: Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς, βουτυρώνουμε και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος μακρόστενο ταψί 20χ30. 
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ, για 3΄-4΄ ώσπου, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά να ενωθούν. Αδειάζουμε στο ταψί, και ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια. 
Ψήνουμε για 12΄-15΄ ώσπου να ροδίσει και να είναι ελαφρά σπογγώδες, όταν το αγγίζουμε.
Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει. Προσθέτουμε την σοκολάτα, το λικέρ και το μισό άρωμα βανίλιας. Χτυπάμε να ενωθούν. 
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα μαρς μάλοους με το τυρί κρέμα, και την υπόλοιπη βανίλια.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι πάνω σε ένα μεγαλύτερο χαρτί ψησίματος, πασπαλισμένο με άχνη και αφαιρούμε το χαρτί που το έχουμε ψήσει.
Αλείφουμε το παντεσπάνι με το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας 3 εκατοστά περιθώριο από τα άκρα του. Διπλώνουμε απαλά σε ρολό και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Απλώνουμε πάνω με το μείγμα του τυριού, ισιώνουμε με σπάτουλα και με ένα πηρούνι κάνουμε κυματιστά σχέδια.
Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο σκόνη, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου