Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Κρεατόπιτα με κυδώνια!!

Υλικά : 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές νερό
200 γρ. βούτυρο
1 κρόκος αβγού με 3-4 κουταλάκια νερό

Υλικά για τη Γέμιση : 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε κύβους [ελιά ή σπάλα]
2 κουταλιές βούτυρο
1 κιλό κυδώνια σε μπαστουνάκια
1 κιλό πράσα σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό

Τρόπος : Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ, ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το κρόκο και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ζύμη μαλακή αλλά σταθερή.
Πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. 
Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και το βούτυρο με 2 φλιτζάνια νερό για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τα πράσα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30΄, να εξατμιστούν τα υγρά.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε βουτυρωμένο ταψάκι, να καλύψει τη βάση και το πλαινό.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση με το κρέας, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο, πιέζοντας τις άκρες, να κολλήσουν καλά. 
Αλείφουμε με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 35΄-40΄. 


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου