Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Πίτα με λαζάνια!!

Υλικά: 1/2 κιλό λαζάνια
300 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμάς
1 φύλλο δάφνης
μαιντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι ρίγανη
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες 
150 γρ. γάλα
1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλο σε σκόνη
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 αβγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος : Βράζουμε τα λαζάνια σε κατσαρόλα με άφθονο νερό, ως συνήθως.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε 100 γρ. από το βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον κιμά, την δάφνη, τον μαιντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες, την ρίγανη, το γάλα και το κανελογαρίφαλο. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30΄-35΄.
Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα λαζάνια, άλλα 100 γρ. βούτυρο, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον κιμά, κι ανακατεύουμε ξανά, πολύ καλά.
Στρώνουμε σε ταψί, τα μισά από τα φύλλα κρούστας, αλείφοντας ένα-ένα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα λαζάνια-κιμά, τα απλώνουμε καλά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας τα και αυτά.
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 30΄-40΄, να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου