Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Κρέπες από πολέντα!!

Υλικά : 150 γρ. πολέντα [χυλός από σιμιγδάλι]
1/2 κουταλάκι αλάτι
250 ml νερό
6 αβγά χτυπημένα
8 κουταλιές λάδι
2 πράσινες πιπεριές τσίλι
2 κουταλάκια λάδι από τσίλι
1 κουταλάκι νερό
400 γρ. σπανάκι φρέσκο
250 γρ. ρικότα
250 γρ. τσένταρ τριμμένο
1-2 κουταλάκια μπούκοβο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ταμπάσκο






Τρόπος : Βάζουμε την πολέντα σε ένα μπολ, με μια πρέζα αλάτι.
Σχηματίζουμε μια γούβα στο κέντρο και βάζουμε 4 αβγά και αρκετό νερό, να γίνει κουρκούτι.
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι ή σε μία κρεπιέρα, 1/2 κουταλάκι λάδι και βάζουμε 3 κουταλιές από το κουρκούτι.
Το απλώνουμε και ψήνουμε ώσπου να ροδίσει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου να τελειώσει ο χυλός μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Στο μπλέντερ ρίχνουμε το λάδι από τσίλι, και το νερό, και προσθέτουμε τις πιπεριές να γίνουν κομματάκια. Ρίχνουμε τα κομμάτια από το καθαρισμένο σπανάκι και αναμειγνύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, και προσθέτουμε τη ρικότα, το μισό τσένταρ, 2 αβγά, το πιπέρι  και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε σε κάθε κρέπα, 3 κουταλιές από το μείγμα και τυλίγουμε. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος. Όταν τελειώσουμε, γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ραντίζουμε με το ταμπάσκο. Ψήνουμε για 25΄.


Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου