Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Τάρτα με καραμελωμένα πορτοκάλια!


Υλικά : 4 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο πορτοκάλι
200 γρ. σφολιάτα που έχουμε ξεπαγώσει


Τρόπος : Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα στρογγυλή.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει κρέμα και 
την απλώνουμε στη φόρμα.
Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στη φόρμα
με τέτοιο τρόπο, ώστε μόλις να καλύπτει η μία την άλλη.
Καλύπτουμε με τη σφολιάτα και τρυπάμε με ένα πηρούνι.
Ψήνουμε για 25΄-30΄ώσπου να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα.
Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί. Αν δεν έχει καραμελωθεί καλά, βάζουμε για λίγα λεπτά 
στο γκριλ.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου