Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Καρμπονάρα με καπνιστή γαλοπούλα!

Υλικά : 200 γρ. λινγκουίνι
200 γρ. σπαράγγια κομμένα σε φέτες
2 κρόκους αβγών
3 ασπράδια
1 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/8 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
90 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε λωρίδες
1 κουταλιά λάδι


Τρόπος : Βράζουμε τα ζυμαρικά κατά το συνήθη τρόπο. Δύο λεπτά πριν γίνουν, προσθέτουμε τα σπαράγγια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν, και τα ζυμαρικά να είναι al dente.
 Στραγγίζουμε τα λινγκουίνι και τα σπαράγγια, τα περνάμε με δροσερό νερό και στραγγίζουμε ξανά.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους και τα ασπράδια, το γάλα, τη παρμεζάνα, το μαιντανό, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε ρίχνοντας τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε καλά να μοιραστεί παντού το μείγμα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι, σε ψηλή θερμοκρασία.
Βάζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα και να γίνουν τα αβγά.


Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. ακούγεται υπέροχο!!! τέλεια Μαίρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Ότι μπορώ για την απόλαυση σας...και τη δική μου βέβαια!!

      Διαγραφή