Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τάρτα με πέστο μανιτάρια και σπαράγγια!!

Υλικά : 400 γρ. ζύμη σφολιάτα
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια διάφορα σε φέτες
125 γρ. τρυφερές κορυφές σπαραγγιών σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. άγρια μανιτάρια [σε βάζο] στραγγισμένα
2 κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
250 γρ. ρικότα ή τυρί σε κρέμα
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
φλούδες παρμεζάνας




Τρόπος : Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 220 βαθμούς . Απλώνουμε τη ζύμη ανοίγοντας τη λίγο, σε λαδωμένο ταψί. Χαράζουμε ένα περιθώριο 1 εκατ. γύρω - γύρω στις άκρες της και τρυπάμε τη βάση με πιρούνι σε πολλά σημεία. Ψήνουμε στο φούρνο για 10'. 
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο, και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να ροδίσουν. Ανακατεύουμε με τα σπαράγγια για 1΄. Βγάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο, τα άγρια μανιτάρια και τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε με το μείγμα τη βάση της τάρτας και αδειάζουμε στη συνέχεια το μείγμα με τα μανιτάρια.  
Ψήνουμε για 5΄-10΄ ή ώσπου να ζεσταθούν καλά τα υλικά. Πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας, και σερβίρουμε. 




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου