Υλικά : Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια φυτίνη
μισό φλιτζάνι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα
μισό λεμόνι
λίγη μαγειρική σόδα στη μύτη του κουταλιού
Για τη γέμιση:
3 φλιτζάνια καρύδια χοντραλεσμένα
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά γαρίφαλο
Για το σιρόπι :
1 1/2 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
Τρόπος : Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τελευταία τη σόδα διαλυμένη μέσα στο λεμόνι. Παίρνοντας από γύρω το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Δεν πρέπει να την παραζυμώσουμε γιατί τα ισλί θα γίνουν σφιχτά. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και το κάθε μέρος σε 10 μπαλάκια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στην παλάμη σαν φύλλο, και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση. Διπλώνουμε από τρεις μεριές επάνω από τη γέμιση να σχηματιστεί τρίγωνο.
Βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45΄περίπου ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τρυπάμε 3-4 φορές με χοντρή βελόνα ως τη γέμιση, σε διάφορα σημεία.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα, αλλά δεν πρέπει να βράσει πολύ, γι' αυτό το αφήνουμε μόνο 5΄. Όταν γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τα χλιαρά ισλί, και τα αφήνουμε όλο τα βράδυ.
Την άλλη μέρα τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσουν. Τα ισλί πρέπει να είναι λίγο βρεγμένα με σιρόπι. Όταν απορροφήσουν το σιρόπι, είναι λίγο νωπά και τριφτά.
Καλή σας όρεξη!!
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια φυτίνη
μισό φλιτζάνι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα
μισό λεμόνι
λίγη μαγειρική σόδα στη μύτη του κουταλιού
Για τη γέμιση:
3 φλιτζάνια καρύδια χοντραλεσμένα
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά γαρίφαλο
Για το σιρόπι :
1 1/2 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
Τρόπος : Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τελευταία τη σόδα διαλυμένη μέσα στο λεμόνι. Παίρνοντας από γύρω το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Δεν πρέπει να την παραζυμώσουμε γιατί τα ισλί θα γίνουν σφιχτά. Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και το κάθε μέρος σε 10 μπαλάκια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στην παλάμη σαν φύλλο, και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση. Διπλώνουμε από τρεις μεριές επάνω από τη γέμιση να σχηματιστεί τρίγωνο.
Βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45΄περίπου ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τρυπάμε 3-4 φορές με χοντρή βελόνα ως τη γέμιση, σε διάφορα σημεία.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα, αλλά δεν πρέπει να βράσει πολύ, γι' αυτό το αφήνουμε μόνο 5΄. Όταν γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε μέσα στο ταψί με τα χλιαρά ισλί, και τα αφήνουμε όλο τα βράδυ.
Την άλλη μέρα τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσουν. Τα ισλί πρέπει να είναι λίγο βρεγμένα με σιρόπι. Όταν απορροφήσουν το σιρόπι, είναι λίγο νωπά και τριφτά.
Καλή σας όρεξη!!
Δεν εχω δοκιμάσει να φτιάξω!! Και φαίνονται υπέροχα!! Θα δοκιμάσω!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι καλή επιτυχία! Φιλιά κι από μένα! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήSe ve muy rico. Tengo que probarlo!
ΑπάντησηΔιαγραφήBesos
Me gustaría que para tener éxito y que les guste! ¡Buenas noches!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήamei o seu blog
ΑπάντησηΔιαγραφήja estou seguindo vc
estou convidando vc a visitar o meu blog e ser uma seguidora
http://papodeesquinas.blogspot.com/