Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αγκινάρες γεμιστές!!

Υλικά : 6 αγκινάρες [ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας σας]
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 κιλό αρακάς
1/2 ματσάκι άνηθος
2 φλιτζάνια λάδι
χυμός ντομάτας
6 κουταλιές ρύζι [θα υπολογίσετε μία κουταλιά για κάθε αγκινάρα]
αλάτι, πιπέρι


Τρόπος : Καθαρίζουμε τις αγκινάρες ως εξής. Κόβουμε το κοτσάνι σύριζα, έτσι ώστε η αγκινάρα να στέκεται όρθια. Αρχίζουμε να αφαιρούμε φύλλα, μέχρι να μείνουν περίπου δύο σειρές φύλλα που δεν θα αφαιρεθούν. Με ένα κουτάλι, σκάβουμε σιγά-σιγά το εσωτερικό της αγκινάρας αφαιρώντας όλα τα περιττά, και το χνούδι μέχρι να μείνει καθαρή εσωτερικά και να έχουμε μια όμορφη γούβα.
Τις πλένουμε καλά και με προσοχή, και τις βάζουμε όρθιες σε μια λεκάνη σκεπασμένες με νερό.


Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπολ το ρύζι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο χυμό ντομάτας, 1/2 φλιτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες υπολογίζοντας και κενό διάστημα για το ρύζι που θα φουσκώσει. 
Τις τοποθετούμε όρθιες στην κατσαρόλα τη μία δίπλα στην άλλη.
Αφού έχουμε τοποθετήσει τις αγκινάρες, ρίχνουμε μέσα 1 1/2 φλιτζάνι λάδι, και τον αρακά.
Τα κοτσάνια της αγκινάρας τα καθαρίζουμε γύρω- γύρω αρκετά, κρατώντας το εσωτερικό που είναι τρυφερό. Τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους ενός δακτύλου και τα προσθέτουμε στον αρακά. 
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και λίγο χυμό ντομάτας. 
Προσθέτουμε νερό να σκεπαστούν οι αγκινάρες μέχρι λίγο κάτω από την κορυφή τους.
Βράζουμε το φαγητό μας, μέχρι να γίνει το ρύζι μας και ο αρακάς, να μαλακώσουν τα κοτσάνια και οι αγκινάρες. Αν χρειαστεί κατά διαστήματα προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις είναι έτοιμα και έχει μείνει το φαγητό μας με το λάδι του, κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. navegando pela net encontrei seu blog

    adoro cozinhar, seu blog é maravilhoso

    por isto ja estou seguindo vc

    estou convidando vc a visitar o meu blog e se tornar tambem uma seguidora

    http://paposeriodemulher.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή