Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αρνάκι ψητό με γέμιση!!

Υλικά : 1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο
250 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600 ml ζεστός ζωμός κρέατος
1 κουταλάκι redcurrant jelly
αλάτι, πιπέρι


Γέμιση : 25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
225 γρ. ρύζι μακρύκοκκο 
500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
125 γρ. φιστίκια
125 γρ. βερίκοκα ξερά
200 γρ. φέτα σε μικρούς κύβους
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο


Τρόπος : Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 15΄να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τον ζωμό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Αφήνουμε να σταθεί για 10΄λεπτά ακόμη και το απλώνουμε σε ταψί για να κρυώσει πιο γρήγορα. Μόλις κρυώσει βάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε με τα φιστίκια, τα βερίκοκα και τα τυριά. Προσθέτουμε και το αβγό και ανακατεύουμε καλά.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανοίγουμε το μπουτάκι το κρέας και το χτυπάμε με ένα μπαλταδάκι για να πλατύνει. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το 1/3 από τη γέμιση στο κέντρο του.
Διπλώνουμε καλά και στερεώνουμε με σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε σε ταψί με τη κομμένη πλευρά προς τα κάτω, περιχύνουμε με το μισό κρασί, και το ψήνουμε για 3 ώρες, προσθέτοντας το υπόλοιπο κρασί κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, και το αφήνουμε να σταθεί για 15΄, καλά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε τους χυμούς του ταψιού σε κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10΄, ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε το redcurrant jelly, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το αρνάκι. 


Μπορούμε να βάλουμε την υπόλοιπη γέμιση σε ταψί, να τη σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να την ψήσουμε στους 170 βαθμούς για 20΄-25΄ και να την προσθέσουμε στη μερίδα μας.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου