Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες!!

Υλικά : 1 κιλό χοιρινό σπάλα
3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 1/2 φλιτζανάκι λάδι
1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θρούμπι
αλάτι, πιπέρι

1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλες και χοντρές ροδέλες
1 φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι μεγάλο κρασί
αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Τρόπος : Σ' ένα μικρό ταψί απλώνουμε τα κρεμμύδια, και από πάνω βάζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τη ρίγανη και το θρούμπι. Ραντίζουμε με το λάδι και το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. 
Αν στεγνώσει το κρέας, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό.
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει το κρέας.
Όσο ψήνεται το κρέας, ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε ελαφρά να μισοψηθούν.
Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρασί και το αλατοπίπερο. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν εντελώς το κρασί. 
Σερβίρουμε μια μερίδα κρέας με τα λιωμένα κρεμμύδια και λίγες πατάτες.

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου