Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Δίχρωμη τούρτα σοκολάτας!!

Υλικά: 225 γρ. βούτυρο μαλακό
225 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
50 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
225 γρ. φαρίνα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κακάο 
2 κουταλιές γάλα
10 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο


Κάλυψη: 225 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
100 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές σιρόπι σοκολάτας αραιωμένο με λίγο νερό


Γαρνίρισμα: 75 γρ. βούτυρο μαλακό
2 κουταλάκια κακάο 
150 γρ. ζάχαρη

Τρόπος: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι 2 όμοια στρογγυλά ταψιά 20,5 εκ. διαμ. 
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και την φαρίνα κουταλιά- κουταλιά.
Χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το μισό στο ένα ταψί.
Στο υπόλοιπο προσθέτουμε το κακάο και το γάλα, και το αδειάζουμε στο δεύτερο ταψί.
Ψήνουμε για 35'. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε με κλωστή οριζόντια στη μέση. Έχουμε τώρα 4 δίσκους, 2 άσπρους και 2 καφέ.
Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στην κομμένη πλευρά του καφέ κέικ. Σκεπάζουμε με το άσπρο και συνεχίζουμε με το δεύτερο καφέ που έχουμε βάλει επίσης μαρμελάδα και τελειώνουμε με το λευκό κομμάτι κέικ. 
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Μόλις είναι τόσο πηχτό ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ και στα πλαϊνά. 
Ετοιμάζουμε το γαρνίρισμα χτυπώντας σε μπολ το βούτυρο, το κακάο και τη ζάχαρη. Το βάζουμε σε κορνέ. Διακοσμούμε με ροζέτες τη τούρτα. Κι αν θέλουμε γαρνίρουμε και με κουφετάκια.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου