Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Κανταΐφια μπουκιές!!

Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
3/4 του πακέτου φρέσκο βούτυρο
ή μαργαρίνη
400 γραμ. καρύδια ή αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης


Σιρόπι: 3 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
φλούδα ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα


Τρόπος: Ανοίγουμε το κανταΐφι, ώστε μικρές τουφίτσες και το σκεπάζουμε με πετσέτα να μη ξεραθεί.
Παίρνουμε μια λωρίδα από το φύλλο, και την τυλίγουμε στον αντίχειρα ώστε να φτιαχτεί μια φωλιά.
Τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, και τη γεμίζουμε 2 ή 3 καρύδια ή αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης αν θέλουμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αραδιάζοντας τις μπουκίτσες τη μία δίπλα στην άλλη, ώσπου να τελειώσει το φύλλο.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις μπουκίτσες καλά. Αν περισσέψει βούτυρο το περιχύνουμε στο ταψί. 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30΄με 40΄ μέχρι να κοκκινήσουν αρκετά. Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5΄και το αφήνουμε μετά να κρυώσει λίγο.
Όταν βγάλουμε τα κανταΐφια από το φούρνο τα περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσουν.


Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια: