Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Γλυκό με φρυγανιές σιροπιαστό!

Υλικά : 1 πακέτο φρυγανιές
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
18 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια

Σιρόπι: 1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού


Τρόπος: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ. Τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, με προσοχή να μη γίνουν πολύ μαλακές. Για να ετοιμάσουμε τις δύο κρέμες, ζεσταίνουμε 3 ποτήρια γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1 ποτήρι γάλα κρύο με μισό ποτήρι ζάχαρη και 9 κουταλιές άνθος αραβοσίτου. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.
Σε κατσαρολίτσα ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά. 
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι πάνω από την κρέμα βανίλια. Το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Και είναι έτοιμο. 


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου