Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Χαλβάς λαδιού!



Υλικά: 3 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό[εκτός αν θέλετε τον χαλβά σπυρωτό, οπότε διαλέξτε σιμιγδάλι χοντρό]
3 ποτήρια λάδι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
κανέλα
καρύδια ψιλοκομμένα [προαιρετικά]


Τρόπος: Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Στη φάση αυτή αν θέλουμε ρίχνουμε καρύδια ψιλοκομμένα, αν το επιθυμούμε.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνοντας το νερό, τη ζάχαρη, τη κανέλα το ξύλο, τη φλούδα λεμονιού. Όταν βράσει και πάρει διάφανο χρώμα το σβήνουμε.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι λίγο-λίγο, στο σιμιγδάλι που είναι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Θα απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Βγάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε στην κατσαρόλα να σταθεί.
Παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο, και αδειάζουμε όλο το μείγμα.
Το στρώνουμε να έρθει ευθεία και να πάρει σχήμα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, βγάζουμε τον πάτο και τραβάμε με προσοχή τη φόρμα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.


Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου