Υλικά: 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
2 κουταλιές σακέ (ιαπωνικό κρασί από ρύζι - ή ξηρό άσπρο κρασί, ή ξηρό βερμούτ, ή μπράντι)
1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/4 φλιτζανιού νερό
2 κουταλάκια ζάχαρη
Τρόπος: Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 3 εκατοστών
Ανακατεύουμε σε μπολ το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το σακέ και τη ζάχαρη, και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια, και κρατάμε τη μαρινάτα.
Περνάμε σε καλαμάκια εναλλάξ κοτόπουλο και κρεμμυδάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα, αλείφοντας κάθε τόσο με τη μαρινάτα.
Καλή σας όρεξη!!
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια
2 κουταλιές σακέ (ιαπωνικό κρασί από ρύζι - ή ξηρό άσπρο κρασί, ή ξηρό βερμούτ, ή μπράντι)
1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/4 φλιτζανιού νερό
2 κουταλάκια ζάχαρη
Τρόπος: Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 3 εκατοστών
Ανακατεύουμε σε μπολ το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το σακέ και τη ζάχαρη, και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια, και κρατάμε τη μαρινάτα.
Περνάμε σε καλαμάκια εναλλάξ κοτόπουλο και κρεμμυδάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα, αλείφοντας κάθε τόσο με τη μαρινάτα.
Καλή σας όρεξη!!
Κάνε κάτι να μπορούμε να εκτυπώνουμε τις αναρτήσεις σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και συγχαρητήρια.
Σ'ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΝομίζω με δεξί κλικ του ποντικιού μπορείς να επιλέξεις εκτύπωση.
Αν ξέρεις κάτι άλλο πες μου σε παρακαλώ!
Ευχαριστώ!!