Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Σπιτικά μελομακάρονα!!

Υλικά: 900 γρ.μαλακό αλεύρι
225 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μανταρίνι
1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
κανέλα
λίγο γαρίφαλο


Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό


Τρόπος: Ανακατεύουμε το λάδι με το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη,   και το γαρίφαλο. Επίσης ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Το μείγμα του λαδιού το βάζουμε σε 1 μπολ μεγάλο, και ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας αρχικά με ξύλινη κουτάλα, και στη συνέχεια με τα χέρια, το μείγμα του αλευριού.
Η ζύμη μας πρέπει να γίνει μαλακιά και λεία που να λαδώνει ελαφρά τα χέρια.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα, και με τη χοντρή επιφάνεια ενός τρίφτη κάνουμε τα σχέδια στην επιφάνεια τους.
Τα βάζουμε απλωτά σε μια λαδόκολλα, σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 260 βαθμούς για 30΄.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄ τα υλικά μας, και ξαφρίζοντας στο τέλος.
Όταν τα μελομακάρονα κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένη καρυδόψιχα.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου