Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κλασσική φασολάδα!

Για πρώτη φορά χρησιμοποίησα τα μικρά φασόλια για τη κλασσική φασολάδα. Έγιναν υπέροχα!


Υλικά: 1/2 κιλό φασόλια μικρά βιολογικά
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
μισό μάτσο σέλινο σε μεγάλα κομμάτια
χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Τρόπος: Από το βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια σε λεκανίτσα με νερό, να τα σκεπάζει.

Το πρωί, χύνουμε το νερό και ξεπλένουμε. Ποτέ δε χρησιμοποιούμε το νερό αυτό στο μαγείρεμα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα φασόλια να βράσουν. Αν έχουμε χύτρα ταχύτητας τη κλείνουμε.
Όταν μισοβράσουν, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας,
το λάδι, αλάτι και πιπέρι, και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, να μαλακώσουν τα φασόλια.Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε.
Η επιτυχημένη φασολάδα, είναι αυτή που έχει χυλώσει το ζουμί της.
Για να το πετύχετε, ανακατεύετε λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, με ξύλινη κουτάλα, και λιώνετε μερικά φασόλια στο τοίχωμα της κατσαρόλας.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε μερικές φορές.





Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου