Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μοσχαράκι με πουρέ!!!




Αυτό ήταν το μενού της σημερινής ημέρας. Ένα φαγητό ελαφρύ, νόστιμο, και αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Θα σας πω πώς το έφτιαξα εγώ.


Υλικά: Μοσχαράκι σπάλα, 11/2 κ.
1 χυμός ντομάτας, ένα φλυτζ. λάδι, ένα ποτηράκι κρασιού κρασί,1   κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, κανέλα.
1/12κ πατάτες, 3 κουτ.σούπας βούτυρο μαργαρίνη, 1 φλυτζ γάλα, αλάτι, πιπέρι.


Τρόπος: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να μαραθεί.
Ρίχνουμε το κομμένο σε κομμάτια μοσχάρι στη κατσαρόλα, και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για λίγη ώρα. Σβήνουμε με κρασί (λευκό ή κόκκινο). Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε νερό και ξαφρίζουμε. Σε αυτή τη φάση μπορούμε, αν χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητος να την κλείσουμε.




Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι, βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες ολόκληρες.


 Όταν μισοβράσει το κρέας, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας ολόκληρο, ή μισό αν δεν το θέλετε πολύ κόκκινο, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα.
Άλλοι βάζουν και άλλα μπαχαρικά, εγώ τα αποφεύγω.


Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λάδι του. 
Μόλις βράσουν οι πατάτες, σουρώνουμε και τις περνάμε λίγες-λίγες από τη μηχανή του πουρέ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, καίμε 4 κουταλιές βούτυρο για πουρέ 4 ατόμων.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο τον πουρέ της πατάτας ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε γάλα.


Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα της πατάτας. Η ποσότητα του γάλακτος, εξαρτάται από την υφή του πουρέ. Εάν δεν τον θέλουμε σφιχτό, προσθέτουμε κι άλλο γάλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε για το αλάτι, και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 




Συνοδεύεται από σαλάτα. Εγώ έκοψα μαρούλι, με πλαστικό μαχαίρι ώστε να μην καταστραφούν οι βιταμίνες του από τη χρήση μετάλλου. 








Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου