Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Τούρτα μιλφέιγ!

Μετά από τόσο φαγητό, ας φτιάξουμε και ένα γλυκό. Είναι εύκολο και υπέροχο.




Υλικά: 3 πακέτα σφολιατίνια ιταλικά χωρισμένα στη μέση κατά μήκος.
 3 φακελάκια βανίλια Γιώτης (όχι στιγμής)
 4 ποτήρια νερού γάλα ( 1 μεγάλο φρέσκο)
 2 κρόκους αβγών
 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
 1 1/2 πακέτο σαντιγί garni (δηλ. 3 σακουλάκια σκόνης) + παγωμένο γάλα τόση ποσότητα όση λένε οι οδηγίες πάνω στο κουτί
 άχνη








Τρόπος: Φτιάχνουμε την κρέμα, όπως λένε οι οδηγίες στα φακελάκια Γιώτης, προσθέτοντας όμως μόνο 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα τέσσερα ποτήρια νερού γάλα και για τα τρία φακελάκια.

Ρίχνουμε στο τέλος τους δύο κρόκους.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μη πιάσει κρούστα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, όπως λένε οι οδηγίες προσθέτοντας το γάλα. Τη βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο.





Ξεχωρίζουμε σε ένα μπολ 5-6 κουταλιές σαντιγί για γαρνίρισμα.
Κρατάμε επίσης για γαρνίρισμα, πέντε με έξι μπισκότα.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στη κρύα κρέμα, και χτυπάμε με το μίξερ.
Παίρνουμε μια πιατέλα λίγο βαθιά ή ένα πυρέξ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μία σειρά μισά σφολιατίνια.
Από πάνω ρίχνουμε ένα μέρος της κρέμας μας, και ξαναστρώνουμε με σφολιατίνια.




Απλώνουμε ομοιόμορφα τη κρέμα, με ένα μαχαίρι που το βουτάμε κατά διαστήματα σε ένα ποτήρι με νερό.
Οι στρώσεις δηλαδή είναι σφολιατίνια, κρέμα, σφολιατίνια, κρέμα, κ.ο.κ.
Η τελευταία μας στρώση θα είναι σφολιατίνια.
Στρώνουμε έπειτα τη σαντιγί που κρατήσαμε. Ρίχνουμε άχνη ή με το ειδικό εργαλείο ή με ένα σουρωτήρι, για να πέφτει αφράτη. Θα καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Από πάνω τρίβουμε τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει και καλύπτουμε την άχνη.

Μπαίνει στο ψυγείο και σερβίρεται την άλλη μέρα.




Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου