Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σουπιές με σπανάκι!!


Οι σουπιές είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό θαλασσινό. Μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους.


Υλικά:  2 σουπιές μεγαλούτσικες 
λίγο μελάνι
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
κρεμμυδάκια φρέσκα 4 μεγάλα κομμένα σε ροδελίτσες μαζί με τα κοτσανάκια τους
άνηθο, μάραθο, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, λάδι
κρασί λευκό


Τρόπος: Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές, αφαιρώντας το κόκκαλο που έχει, και προσέχοντας να μη σπάσουμε το σακουλάκι με το μελάνι. Αφαιρούμε το στόμα, τα εντόσθια και το δέρμα.
Το καλύτερο είναι να φοράμε γάντια, και να καθαρίζουμε τη σουπιά μέσα σε ένα λεκανάκι με νερό.
Κρατάμε το ένα σακουλάκι με μελάνι σε ένα πιατάκι στην άκρη.
Αφού πλύνομε τις σουπιές, τις κόβουμε σε όχι πολύ μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε βαθύ σκεύος λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.
Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το άνηθο, το μάραθο και ύστερα από λίγο, σβήνουμε με το κρασί. 
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε νερό και προσθέτουμε μελάνι, σπάζοντας προσεκτικά  το σακουλάκι.
Βάζοντας λίγο μελάνι στο φαγητό μας, αυξάνουμε τις βιταμίνες του, και το κάνουμε πιο νόστιμο.


Αφήνουμε να βράσει, προσθέτοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται.
Όταν έχει μισοβράσει η σουπιά, ρίχνουμε και το σπανάκι, και έπειτα από λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι τέλους και να μείνει με το λάδι του.
 Μία παραλλαγή αυτού του φαγητού, είναι να σβήσουμε με κρασί κόκκινο, να προσθέσουμε χυμό ντομάτας και λίγο ρύζι.




Καλή σας όρεξη!!!                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου