Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Μοσχαράκι στιφάδο!



Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο μικρά
λάδι, κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
κρασί, χυμός ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα
1 σκελίδα σκόρδο

Τρόπος: Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ή μέσα σε λεκανίτσα με νερό, ή με καρφωμένο ένα κρεμμύδι στη μύτη του μαχαιριού μας.
Τα πλένουμε και τα αφήνουμε μέσα σε καθαρό νερό.
Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι, και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια το κρέας, και τα γυρίζουμε να αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει.
Όταν έχει μαλακώσει το κρέας και τρυπιέται με πιρούνι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. 
Έπειτα από λίγο προσθέτουμε πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, χυμό ντομάτας και τελευταίο το αλάτι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, όταν έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας (μπορείτε να βάλετε και λίγη ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού), όταν έχουν βράσει τα κρεμμύδια και η σάλτσα μας έχει δέσει.


Καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου