Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ζοχοί με αρωματικά καλαμάρια!


Υλικά: 1 κιλό ζοχοί
1 κιλό καλαμάρια κανονικού μεγέθους
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές φρυγανιά
3 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
λάδι
ξύσμα και ο χυμός 2 λεμονιών
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι




Τρόπος: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, και τα αφήνουμε για λίγες ώρες στο νερό να σταθούν.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό, και το βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα χόρτα και αλάτι, και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Όταν βράσουν τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, με λίγο από το ζουμί, λάδι και λεμόνι.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια, και τα αφήνουμε ολόκληρα.
Χτυπάμε στο μουλινέξ, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο από το οποίο έχουμε βγάλει τη φύτρα, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Αραδιάζουμε τα καλαμάρια σε ένα ταψάκι, και μία ώρα πριν τα ψήσουμε τα γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για δέκα λεπτά περίπου.



Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου