Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τα καλαμαράκια του μερακλή!!!!

Μια συνταγή για όσους δεν έχουν πετύχει ποτέ τα τηγανιτά καλαμαράκια να γίνουν τραγανά.





Υλικά: 1/2 κ. καλαμαράκια, αλάτι, 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική, σιμιγδάλι, αλεύρι λευκό (που φουσκώνει), καλαμποκάλευρο, λίγο γάλα, λάδι τηγανίσματος.


Τρόπος: Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφήνοντας τα πλοκάμια ολόκληρα, και κόβοντας το σώμα σε ροδέλες. Τα πλένουμε καλά, και τα βάζουμε σε ένα σκεύος με νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, και τα αφήνουμε για μισή με μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε τα καλαμάρια μας να γίνουν μαλακά.
Είναι κάτι που μπορούμε να το έχουμε κάνει και από τη προηγούμενη ημέρα.
Ρίχνουμε τα καλαμάρια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε ελαφρά. Παίρνουμε χαρτί κουζίνας και τα σκουπίζουμε λίγα- λίγα, έως να στεγνώσουν καλά. Είναι σημαντικό, να μην έχουν νερά σχεδόν καθόλου. Αφού στεγνώσουν καλά, τα ξαναρίχνουμε στο σουρωτήρι, και τα αλατίζουμε με μέτρο, για ευνόητους λόγους.


Βάζουμε γάλα -το οποίο συμπληρώνουμε όποτε μας χρειάζεται-, σε ένα βαθύ πιάτο, και σε ένα άλλο πιατελάκι, ρίχνουμε αλεύρι λευκό, σιμιγδάλι, και καλαμποκάλευρο, σε αναλογία, δύο μέρη το λευκό, ένα μέρος το σιμιγδάλι και ένα μέρος το καλαμποκάλευρο. Για να μη λερώσετε σκεύος, και για να αποφύγετε να λερώσετε τριγύρω, μπορείτε τη μίξη να τη κάνετε σε ένα σακουλάκι μεγάλο τροφίμων, και εκεί να ρίχνετε τα καλαμάρια για πασπάλισμα.





Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε βαθύ τηγάνι, λάδι αρκετό να κάψει.
Παίρνουμε λίγα-λίγα τα αλατισμένα μας καλαμάρια, και τα βουτάμε στο γάλα να υγρανθούν από αυτό.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο σακουλάκι και τα πασπαλίζουμε καλά από δύο με τρία τη φορά, και τα ρίχνουμε στο ήδη καυτό λάδι. Το μείγμα του αλευριού που περίσσεψε, το περνάμε από σήτα και το φυλάμε στο ψυγείο για επόμενη φορά.





Τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν, και με μία τρυπητή σπάτουλα τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πλατιά πιατέλα που την έχουμε σκεπάσει από πριν με μπόλικο χαρτί κουζίνας.
Αφού απορροφηθεί το λάδι των τηγανητών καλαμαριών από το χαρτί, το αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με κάθε δόση που τηγανίζουμε, έως ότου τελειώσουμε.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα ντομάτα χωριάτικη. Συνιστώ μόνο τη σαλάτα προς αποφυγήν των επιπλέον θερμίδων.





Καλή σας όρεξη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου